Bayi newborn boleh tidur pakai bantal ke? 🤔

Pernah tak parents dengar tentang sindrom kepala rata pada bayi? Ianya adalah keadaan di mana kepala bayi kelihatan leper atau rata di satu bahagian. Antara sebab berlakunya sindrom ini ialah kerana kedudukan semasa tidur di posisi yang sama pada waktu yang lama dan pemilihan bantal bayi yang tidak sesuai. 👶🏼 Tapi, Mama jangan risau sebab ada cara untuk mencegahnya! Antaranya, berikan si comel lebih banyak 'tummy-time', sentiasa ubah posisi tidur mereka dan pilih bantal yang direka khas untuk mencegah sindrom kepala rata ini seperti dari Mama's Choice! 🥰 Dapatkan Sekarang ⇾ https://bit.ly/3Lipbca Ketahui Lebih Lanjut Tentang Sindrom Kepala Rata ⇾ https://bit.ly/36LWHZn

Bayi newborn boleh tidur pakai bantal ke? 🤔
6 Balas

dah guna bantal jenis ni. dah bonjol pulak blkg kpala anak sy. sbb lubang dia tu mcm tinggi sngt dari lantai. spatutnya reka bantal yg just melengkung tanpa lubang. so sy modified bntal tu letak bunjut kapas kt tgh2 lubang tu n letak sarung. so bantal tu melengkung bulat cantik ja jadinya

boleh guna pakai bantal ada lekuk di tengahnya..sy pggil bantal karipap..bantal mcmtu very recomended for baby.nnti.kepala bby cantik bulat je xde lekuk...

2y ago

aamiin ya rabbal alamin

boleh sis. kalau macam baby saya Tak kisah Ada bantal ke takde tetap tidur😁 recommend bantal mommy choice untuk baby tu

boleh cari dimple pillow atau memory foam pillow

👍🏼👍🏼👍🏼🥰

👍