Mom2b

Pernah tak korang rasa gatal sangat dekat bahagian perut. Normal ker tu? Tapi bila nak garu pakai kuku takut pula ada bekas bila dah bersalin nanti? Betul ker? Ada tak cara lain yang boleh kita pakai untuk garu or pakai ubat?

4 Balas

Uishhh menggaru tu nikmat, tp mak tegur klo garu lepas bersalin siap la kulit rosak n berbekas xcantik dah. Alhamdulillah sye dari awl pregnant sapu losyen asbab mak pesan, tp makin besar makin gatal rse kulit. Lotion mmg sye bawak merata, tp pkai losyen kerap serap mcm rosken kaler biru atau purple. Lega klo sapu losyen, tp klo gatal sye gosok gosok jek xbg kena kuku lgsg. Kne kuku luka

ye saya pernh rasa.tapi saya xtahan sy garu.mmg merenyam sungguh gatal nya.mmg lps berslin ada bekas....😂😂😂😂 mase awl mnjaga jgk xnk garu.klu rasa xthn just gosok2 pelahan je.nk bg kurang gatal sapu mnyak atau losyen ke.tp tengah2 sapu... tetiba tgn nya tergaru sikit.tergaru sikit tu trus mnjdi.....😁😁😁

5y ago

Ya sis. Ingat xmahu garu tapi xtahan sgt. Garu jer lh. 😂mungkin saya perlu bg losyen lh lg lps nie. Tq sis

sy x garu...tanpa lapik..sebab mak sy pesan klu garu lapik gn kain batik yg kita pki... spya prt ttp cntk ..x npk hodoh..sebab parut strt Mark tu...😂 sy ikut je lh alhamdulillah prt sy elok dh 5anak dh pn...

garu beringat² 😂 gatal sebab kulit perut merekah je tu..sapu minyak kelapa dara lepas mandi ye. saya kalau gatal gosok pelan²,takpon lap air dekat perut 🤣