Dushaston

Perlu ke sy ambil ubat nie? Ape kebaikan and keburukan dia ye? Sbb skrg nie sy dah pun hamil 5 minggu tp doktor sarankan utk sy ambil ubat nie.. Cube korg share pendpt..

6 Balas

Dia ade dua fungsi. Klau mmg kandungan boleh bertahan fungsinya adalah utk kuatkan rahim. Tpi klau sebaliknya, fungsi dia akan mempercepatkan proses turun darah/janin

Doct suruh saya makan ubat tu sebab ad pendarahan beku kt dalam rahim, so sy mkn dlm seminggu lebih, next appointment check. Alhamdulillah takde dah, semua normal

4y ago

sis makan sebijik berapa kali sehari? yg 10mg tu kan?

Ubat kuat kan rahim tu. Sy haritu masa 7 minggu dokter bg ubat nih untuk makan 3 hari.. Sbb jarak dekat sgt..

Kalau doktor yg bagi maknanya memang perlu la sis. Duphaston untuk kuatkan rahim.

doctor xbagi pn saya ubat ni..anak sulung sy 1 thun lbih..now preg 18 minggu..

Ubat tu untuk kuatkan rahim sis.