Breast pump sebelum bersalin

Perlu ke sediakan breast pump sebelum bersalin?

7 Balas

Saya standby je sbb in case apa2 kan. Kalau tak apa2, boleh pre love ramai je nk beli kalau promote kt group breastpump fb. And my decision was right. Sebab anak lahir kuning 14 hari plus baby tak boleh latch since saya inverted nipple. Saya marmet tak keluar apa sis even cl dah tolong. Tp saya keep on bagi baby latch to stimulate. Pump pun to stimulate. Once baby dah latch saya stop pump. Habis pantang baru pump balik saje wat stock simpan fridge & sometimes baby tidur lama so if nen sebelah yg tak guna dah full, saya pump. kalau marmet bercinta la jawabnya. And baby tak lah ngempeng sentiasa nyot je. At least bila ada susu dlm fridge husband boleh susukan & saya pun bebas kemana2. Anak kalau kuat ngempeng hmm mmg sakit lenguh badan.

personally, tak perlu. awal2 seeloknya marmet je dulu, kalau pam nanti bazir colostrum tu melekat kat pam je sebab colostrum tu likat. kalau baby tak boleh DF lepas susu dah mula keluar betul2 baru guna pam. kalau nak standby in case baby kena warded ke etc pun, rasanya pam manual je cukup. btw pam 30 hari pertama boleh buat oversupply, LC selalunya tak galakkan.

my experience. sy sediakan manual shj in case bby warded. yg elektrik/wearable tu sy sewa dlu lps bsalin (30 days after deliver) sbb nk tgk ngam or tak dari segi suction, etc . klu ngam baru sy pergi beli.

3w ago

klu kedai xpasti...sy sewa dari org personal yg mmg ada khidmat sewa bpump. blh check dkt sni. atau awk blh masuk group fb sewa breastpump

sye housewife. mula2 lps bersalin je guna sbb ank kuning and nipple luka. nurse suruh pam. lpstu tak guna dah. if sis working mom, sgt memerlukan breastpump.

perlu.. sye bli yg palg murah kt shopee utk standby sahaja.. klu lps bsalin, x gne/x ngam pn x tkilan sgt..

Perlu. Standby siap2 untuk segala kebarangkalian. Better sediakan manual pump je.

pada sy perlu