Hi mommy semua , nak tanya breast pump seeloknya beli sebelum or selepas bersalin?

Breast pump elok beli sebelum or selepas bersalin?

10 Balas

Better beli sebelum bersalin sbb in case baby warded, boleh pump utk bg pd hospital. Dan menyenangkn utk pump buat stok susu siap2 dlm pantang. Nanti bila masuk kerja atau bila perlu tinggalkan anak bila2 masa, dah ada supply susu.

2y ago

@Nur Samsilah sy pernah guna dua2. Bg sy, auto lebih senang. Puan beli yg wearable. Sangat2 memudahkan. Selit je dalam bra, boleh pump sambil basuh pinggan, buat kerja rumah, dukung anak. Dekat office, boleh pump sambil lunch. Orang tak nampak pun. Sy pakai Lacte Nova. Ada lg brand yg lebih murah dan okay juga mcm Autumnz.

Beli sebelum bersalin.. beli awal utk elak perkara yang tak terjangka. Cth mcm saya. Baby warded dan kena supply susu tapi pam takde. Terpaksa pinjam pam orang lain masa warded. Harap dapat membantu jawapan ni.

beli sblm bersalin.. week 36 boleh start pergi try kat kedai.. beli yg bercorong dan saiz yg sesuai.. just in case baby warded boleh pump susu utk baby

pada pengalaman saya beli sebelum melahirkn . sbb saya dulu , selepas 2 hari bersalin kelam kabut cari breast pump sbb breast dh terlalu tegang .

salam sis, saya jual my own breastpump, guna kejap je. saya ade 2 sets utk letgo. brand : supermama.. if sis nak, boleh reply lah ye..

bg sy sblm bersalin sbb xtau lg kn susu kurang ke camne..skurangnye standby xlah susah2 lps bersalin baru nk cri..

Kalau SRT.. Selepas bersalin pun boleh.. semoga bby sehat2 je.. kalau jenis bekerja.. beli sblom bersalin..

sblm bersalin.. nt dh bersalin senang dh ada standby

sediakan payung sebelum hujan

beli sblum bersalin