1tahun 5bulan masih belum berjalan

Perlu dirisaukan ke jika masih belum berjalan? Bgn sendiri boleh berjalan sambil berpaut disofa boleh

8 Balas

Setiap anak tahap perkembangan adalah lain2. Don’t worry sis..Anak sy dulu lambat jalan sb chubby kot smp ada makcik ni tanya anak oku ke sb anak jalan mengesot guna tangan. Alhamdulillah skrng dah besar panjang sihat sempurna. Lepas peristiwa tu sy beli baby training walker & pagi2 letak atas rumput..x smp seminggu dah blh jalan sendiri ❤️

boleh ajar dia tatih lagi. atleast seminggu sekali bawa dia ke taman ke, pantai ke. bagi kaki dia rasa deria yang lain drpd lain. selalunya kalau dah berjalan sambil berpaut tu, tak lama dah tu dia nak berjalan sendiri. goodluck puan 😊

Rajinkan tatih anak. Pegang dua tangan smbil biar dia jalan. Buat suara2 dinosaur bg dia seronok berjalan.

awak berjalan sambil tatih dgn dia pon boleh awak. xpon beli mainan yg baby boleh tolak tu. bagi baby tolak

1y ago

Da belikan main sekejap sahaja

Cuba refer nurse. Maaf saya takda pengalaman mommy. DiSamping tu pimpin anak untuk berlatih jalan

X perlu risau mummy. Itu normal.

Boleh tatih lagi

train lagi