Adakah madu bagus diperkenalkan kepada bayi dalam pemakanan mereka?

Voice your Opinion
Ya, bagus.
Tidak bagus
Tidak pasti

1029 respon

11 Balas

madu hanya pemanis penganti gula, sesuai untuk 1 year ke atas dalam masakan sahaja. if nak bg direct utk 2 year and above. bawah 1 year tak sesuai. boleh ganti dengan puree kurma.

Tak sesuai. Bahaya dsbbkn Madu berkemungkinan mengandungi spora Clostridium botulinum yang boleh menyebabkan keracunan yang dipanggil botulisme.

tak pasti. tapi bila anak berumur lebih 2 tahun saya bagi anak minum madu suam letak dalam botol susu.

Bergantung kepada umur. Jika bawah setahun tidak bagus

Ya bagus tapi bila smpai had umur.

No honey for baby below 1year ❌

tak bagus utk bayi bawah setahun

ya kalau dah setahun keatas

belum pernah beri madu😄

Tidak pasti