Patutkah ibu ayah bimbang jika perkembangan si kecil agak lambat?
Voice your Opinion
Ya
Tidak

15780 respon

45 Balas

Bimbang jgak laa..anak nak masuk 9bulan hanya tahu meniarap shaja xnak merangkak..duduk pun masih kene bantu untuk bangun..and duduk setempat shaja xnak bergerak..hati ibu mana tak risau tgok anak xsama perkembgan ye dgan umur..

2mo ago

Sama dengan anak saya sis. Masih tak pandai merangkak, duduk setempat je

Setiap anak berbeza, tp klu lmbt sgt then better g consult dr pakar. Ad ank buah mmbe hmpir jd knk2 autism sbb dy kerap main game dlm fon, smpi dy hmpir skip satu step pembesaran dy...x igt motor ke pe...

10mo ago

autisme takde kena mengena dgn main game dlm fon 😅 lebih pd genetik selalunya

anak saya meniarap 5bulan. orang sekeliling bising lambat apa semua. saya pekakkan tlga. skrg bukan stkt mniarap, mrangkak memanjat bahkan dah start langkah. baru 8 bulan stgh. enjoy the moment momies❤️

saya tidak akan risau sekirannya anak saya sehat Alhamdulillah Aamiin... jangan sj anak saya sakit kerana cara penjagaan ibubapa tidak sama lebih2 lgi baby pramatang.

anak Sya skrg TGH dlm fasa nk belajar berdiri,dia skrg klw merangkak MMG laju,capai brg,memanjat,kdg ternampak dia pegang tiang,smbil berjalan perlahan skrg baru 8 bulan

Its worrying, but try and relax and allow your child the time he/she needs to bloom. Look for signs of intelligence other than talking maybe?

Anak dah nk masuk 9 bulan dah tp xleh sebut mama ke abah ke atau ap ap perkataan lg. Cuma ada lah sekali sekala sebut “poo” normal ke mcm ni ? Risau lah

Alhamdulillah..baby sy 8 bulan d byk pkembangan yg baik dia dpt...skang dh mula berpaut utk bdiri..dh pndai duduk pun..comel sgt...hehe

Ibu ii saya nak tanye Normal ke Bby 8 bulan Tak bole duduk lagi...

9mo ago

ank sy sblm2 ni, dia xboleh merangkak tarus nak bangun berdiri...hari 8 bln 2...tiba2 tngok2 berangkak jauh jugak...selalu 2 kali ja terus mengesot ja

ank Sya 8 bulan,bole bergolek,merangkak,duduk dgn sokongan,dan dia dah nk cuba2 utk duduk sendiri dan berdiri