Bunting Harimau

Period heavy flow tapi 2@3 hari je. Lepas seminggu rasa tak sedap badan, loya & pening kepala. Upt mcm ada faint line. Boleh jd ke hamil? Sesiapa ada pengalaman boleh la share sini hehe #bantusharing

5 Balas

bila dh berlaku persenyawaan dalam rahim kita xde istilah dtg period lg dh awak. xde istilah bunting harimau/pelandung. kalau dh detect faint lain segera la ke hospital/klinik utk check. sbb dh berlaku bleeding byk. boleh refer penerangan dr doc irma ni https://vt.tiktok.com/ZS89m1Tmu/

Bila berlaku persenyawaan, mengandung xblh ada haid.. kalau turun darah itu namanya pendarahan ketika hamil.. punca dan sebab kena pergi hospital jumpa doc dan cek..

dunia perubatan tiada istilah bunting rimau bunting pelanduk bunting rusa.. klau mengandung kluar darah itu tidak normal.. harus dptkan rawatan dari doktor segera..

Kalau faint line, cuba test balik lepas seminggu. Tgk mcm mana. Kalau confirm, boleh pegi klinik biasa utk cek. Then pegi kk utk bukak buku

kalau pregnant xboleh period.

1y ago

yes btl . sy bleeding sikit pun da kne jumpa dr pakar, pendarahan kne pemantauan dari doktor. tak boleh buat andaian sendiri sis. kita kalau ada pendarahan without hamil pun kne refer dr if tu bkn period.