Ingin tahu

Pepek rasa sakit tu tanda nak bersalin ke ? Sbb nak bgun pon mcm sakit gila 😂 dgn perut mengeras kadang2 Ke normal lagi baru 37 minggu . Sbb tak de keluar lendir , ke apa

10 Balas

sy fkir sy je mcmni. sakit pinggang tu x rasa da sbb sakit dkt tulang kemaluan d dpan ni. pusing kanan kiri kt tilam sakit, nk jalan bru angkat kaki pun ya allah sakitnya. mcm sakit bengkak tu mrebak d keliling celah kangkang tu tp bila picit² area sna xda pla bengkak. lewat mlm bangun balik² pgi kncing, mcm nk nangis ja sakit tu. jalan mcm penguin da. mmg mcmtu ke ? sy asyik trfikir ni normal atau x ya. hmmm 🥲

9mo ago

beza kita 3 hari je sis, sy mgkin faktor baby agak besar skit sis .. hritu scan 33weeks baby da 2.7kg dlm

yes normal ..by dah kat bwa mmng skit bahagian tu..semakin hari semakin skit ..skit dia tak boleh ckp..semakin hari semkin mcm kena tekan kat bwa tu...sy dah 39w 3hari.. bkn setakat itu je sakit ..pinggng pun sakit , celah kangkang pun skit,kaki bengkak lagi.perut asik mngeras ..tpi blum ada trun tanda lgii..still bby santai2 lg di dlm..tnggu serah diri je ni 40week nnti..

9mo ago

Hmm samaa laa 😩 baby tanak kluar lgi

sy sakit . ada org ckp rasa ngilu. tapi sy sakittt . sakit yg tkleh gerak. mencucuk. org cakp biasa la normal. tpi sy sakit smpai tkleh bgun hmmmm. org cakap sbb baby dah turun bawah. tpi baby sy breech. celah mne baby turun bawah. kaki je kt bawah . sakit tulang vagina sbb bagi laluan baby nak keluar nnti. dia dah start kembang kembang

9mo ago

Sis @Hana. Kalau awak risau, boleh cari alternative lain untuk check di klinik luar. Macam saya checkup di hospital swasta. Apa2 memang akan direct terus dengan gynae saya.

Ad time rasa sakit tu blh than , ad time sakit tu dlm 15 mnit mcam tu . Skli mngeras .. nurse cakap sebb baby main area bawah jdi tekann d situ akn sakit , tapi klau kerap selang 30 mnit ke apa direct ke hosp walaupun xde trun air ketuban takut tanda y kita xperasan

mmg mcmtu sis sy pon same 37weeks..lg² kalo pegi r&r ya Allah seksa nk kncing sbb kene bukak seluar,nnti nk pkai balik Allah nk angkt kaki tu sarung seluar seksa giler..sy sanggup tahan kncing smpi umh..

sama lah dgn saya sis kadang kemaluan rasa nyilu² celah kangkang sakit kadang perut ada mengeras . tp baby gerak okay jee . saya 37w3d

Sama sis. Nak pusing mengiring pn susah sgt2, nk bgn kencing pun payah 😅 Sy baru 36w. Doc ckp baby dh kat bawah sikit lg nk masuk laluan 😂

9mo ago

Tulah nak pusing nak bagun pon sakit sgt 😂

Samalah, saya harap sangat tu tanda nak bersalin. Tapi bila tanya doktor, doktor cakap "baby dah ke bawah, jadi rasa berat."

simptom sakit celah tu dari 28w saya dah rasa . saya nak tanya sis selain mengeras sis ada rasa cramp² perut sepanjang 37w ni ?

9mo ago

Baby mengeras je dlm perut kadang2 . Sakit nak pusing kiri kanan bila baring .

xjuga. sbb posisi baby maka celah kangkang n etc tu akn lbh sakit