Ingin tahu

Saya ingin tahu kalau sakit di bawah perut dan tarik sampai ke pinggang itu tanda² nak bersalin ke? Saya dah 36weeks 5hari, Sebelum sakit tu perut saya satu hari mengeras sahaja, tapi tidak rasa sakit langsung pon #firstbaby #firstmom #pleasehelp #ingintahu #bantusharing

1 Balas

Selain daripada tu ada tanda lain tak sis? Sbbnya saya pon mcm sis jgk, perut mengeras lama dia tak jadi lembik balik, then hari selasa haritu saya pegi PAC bagitahu pihak sana then dorang cek jantung baby dgn graf tahap contraction tu kan, smua okay tak tggi sngt contraction saya. Then doktor check bukaan seluk kat bawah tu check2 baru 1cm. So saya kene balik rumah. Tanda yg lain belum ada lagi, so doktor kata tggu dlm mggu ni kot ada tnda yg lain nnti dtg terus, tapi harini dah khamis saya check tadi ada kluar lendir darah tapi warna coklat2 je, mgkin sbb kne seluk haritu kot. Sbb doktor ada explain kalau stakat kluar lendir coklat2 mcm tu lpas dri kne seluk tu normal, kalau kluar yg ketulan besar bnyk tu baru terus pegi ke PAC untuk dorang check bukaan la samada kne warded atau tak, btw saya 37 mggu 4 hari?

2y ago

tanda² lain tkda lagi buat masa ni sis, tapi perut mmg kerap mengeras lps tu sakit dia rasa mcm sengungut, dia punya rasa sakit tu 2x lagi kuat, dia punya tangan dgn kaki rasa mengigil sikit² nk gengam tangan pon tk boleh sis