Kisah Benar: Bayi Selalu Di Puji, Terkena Penyakit Ain!

Penyakit ain dalam Islam berpunca dari pandangan mata orang sekeliling. Bagi Ibu Ayah yang memiliki bayi, berpada-padalah kongsi gambar anak. Tidak dinafikan bahawa kebanyakan ibu ayah pada hari ini gemar berkongsikan gambar kenangan mahupun aktiviti yang dilakukan bersama anak-anak di media sosial. Ini sekaligus membuatkan kenalan memberikan pelbagai komen, malah bagi yang tidak diberikan rezeki cahaya mata wujudnya sedikit rasa iri hati dengan si manja. Penyakit ain dalam islam: ibu kongsi pengalaman sedih anak terkena penyakit ain! Jom baca di sini: https://my.theasianparent.com/penyakit-ain-dalam-islam

Kisah Benar: Bayi Selalu Di Puji, Terkena Penyakit Ain!
5 Balas

🥹 ya memang wujud penyakit mata yang memandang walau dalam bentuk pujian. Sebab tu anak dah besar dan diri sendiri, keluarga pun masih berjaga² bila nak post gambar