Salam semua . Nak tnya ? Anak sy dh nak masok 1thn 3bln . Tp still x pndai jalan lg.. normal ke ?

4 Balas

Sama anak saya pun nak masuk setahun 3 bulan masih belum jalan. Jalan sambil pegang benda atau pegang dinding boleh la. Bila lepas tangan terus duduk. Dr kata bagi masa sampai setahun 4 bulan. Kalau tak jalan lagi taktau lah apa dr akan buat. Risau juga dah ni 😂 kakak dia dulu 11 bulan laju dah jalan.

5mo ago

saya pon dok risau gak . sama mcm anak sy gak la tu kalau pegang sesuatu boleh . kalau lepas terus dudul

anak sy dulu pn 1 thun 2 bln dh start pndi jln tu pn 2 3 lngkah ... tp saya bwa dia jln² pijak rumput ,batu n pasir.. 1 thun 4 bulan dh pndi jln ..

Normal je. Setahun 6/7 bulan kalau tk leh jalan lagi kena refer pakar

dh pandai jln dgn bantuan?

5mo ago

ada bawa pi grounding kat luar? cuba bg dia pijak pasir, rumput. mungkin sensory kt kaki dia blum fully adapt.