suami tidak suke setiap kali sy mengndung mesti dia suruh gugurkn😣berdosakah wanita hamil😅

pendapat# #ingintahu

30 Balas

islam? klau islam klau x tahu hukum hakamnya sila belajar.. klau tahu tanggunglh azab & akibatnya nt.. org nk kahwin dia nk kahwin.. amanah Allah x nk jaga..klau x nk anak jgn saling henjut menghenjut.. pakai kondom.. dan awak pun dh tahu laki mcm tu pergilah mkn perancang.. mslh² rmhtangga mcm ni pergi report di pjbt kadi..

kahwin untuk sex semata-mata ke. apa perancangan lepas berkahwin, perancangan anak tak bincang ke. seram baca. jangan nanti bila dah teringin ada zuriat Allah tak bagi sebab selama ni mensia-siakan rezeki Allah. orang lain berusaha bertahun-tahun mahukan zuriat. sedap je dia gugurkan tiap kali pregnant. maaf la termarah.

Berdosa atau tak tu, saya tak mampu nak hukum. Tapi boleh fikir sendiri lah ye. Kalau takmau ada "anak", please lepasni pakai protection atau perancang/merancang. Jgn ikutkan "suami" tu sangat. Kita sendiri nanti yang menderita. Tak pun, cerai je laki cemtu. Mcm nak lunaskan nafsu je. Geram.

dia nak awak utk puaskan nafsu awk je ke🥺 semoga dipermudahkan hidup awak ya syg. doa banyak² smoga suami awk dibukakan pintu hati dia. solat hajat banyak². baca surah taha supaya allah lembutkan hati dia mcm allah lembutkan hati umar. aamiin

sy pun dah lama menunggu. sedih baca yg ni.😭😭😭 moga dipermudahkan urusan sis dengan suami. mungkin suami ada trauma masa kecil sampai dia xmau anak. moga hatinya terbuka menerima anak² & menyayangi mereka.🙏🙏🙏

Suruh dia mengucap banyak2😒 ..Kalau xske Bini mengandung Jgn bersama..ade ke disuruh gugurkan ...😒 Suami Jenis apa ini...🥱 puan buat la ape yg terbaik utk puan dn anak puan ...hopefully Segala dugaan puan dpt puan harungi...🤲Amin.

berdosa la..gugurkan kandungan dengan sengaja bukannya atas faktor kesihatan. kita mmg patut patuh pada suami tp kalau suruhan suami tu dh bercanggah, boleh je abaikan. suruh dia sunat sampau habis terus lh ye 😔😌

dia kwin sebnrnya utk apa klu mcm tu ..gugur kan ank mcm xtahu dosa pula ..kwin da sah pun fkr mcm tu.. bt pndai da mengandung sng2 srh gugur kan .. sbnrnya dlm fkran dia nk apa sbnrnya cuba tnya 🙄

eloklah di mandulkan suami puan tu ye. kalau kat veterinar kita panggil neuter. wahhh buat pandai, taknak pakai protection, pastu bila bini sendiri pregnant, x suka pulak.

Ramai lagi layak utk jadi father. Dia xlayak. Cakap macam tu pun macam xde otak. Apatah lagi ada anak besok ntah apa yg dia akan cakap lg or buat.