Assalamualaikum maaf ade ke ibu² mcm sy 15weeks pregnant+gdm+berpuasa Dan kerap kene pedih ulu hati

Pedih Ulu hati+gdm+berpuasa

5 Balas

Saya buka je klu da start pedih ulu hati. Doc pun x galakkan ibu gdm berpuasa takut gula spike masa buka dan takut tghari hypo.. Hari 1st puasa kol 12 saya da start pedih ulu hati & perut sakit dkt ari2.. Lps buka baru ok..

betol hrini dh msuk 16weeks sy jd makin kerap kene..nk xnk mmg sy akn berbuka.. terima kasih yg share pendapat dgn sy Semoga diberikn kesihatan yg baik dan kita same² kuat demi bby..

sy 15w x da gdm.. tpi hari tu puasa masa tengahari start pedih ulu hati terus buka puasa.. lepas makan terus hilang pedih tu..

Kalau memudaratkan diri, tak digalakkan berpuasa awak.

sy gdm. xpuasa bulan ni. 1st day try puasa dah hypo