I am a full-time house wife / Interior designer (self-employed) / business catering. Berniat utk berkerja d salah 1 company Interior Design d malaysia/kota kinabalu sabah. Tapi belum bersedia utk tinggalkan anak d nursery??.

Patutkah sya berkerja dan tinggalkan anak d nursery? Atau teruskan dgn business sya skg and become a full-time ummi? ?

4 Balas

Sy suri rmah spnuh masa tpi bwt online bisnes..blum da kbranian hntr anak p nursery..sy lgi suka jga sndiri drpd hntr nursery..rindu sngt kalau brjauhan everyday..walaupun ada cuti krja..tpi rasa mcm xckup masa brsama anak2😌

kalau pendapat sayalah, kalau sis tak ready lagi....sis jadi full time house wife saja dulu sampai anak sis dah besar dalam 4-5tahun...mungkin agak lama tapi bila dia dah 4-5tahun, dia dah pandai, so sis tak terlalu risau

For me.. Klu bisnis sis berjaya n dpt support life sis n family trskn jd full house wife .. Dpt jg tngk ank2 membesar dpn mata .. Kt dpt jaga sndiri ..

Semuanya dri kita sis, xslah pun kita brkerja, xsalah juga kalau kita jd surirumah, semua utk kebaikan anak, kita sendiri yg tentukan,