mabuk alahan

patut ke saya pergi hospital sebab start dari 8 week lgi mabuk alahan. makan je muntah. sekarang 11week still sama. masuk je bende dalam perut tak sampai sejam dah kluar balik. makan ubat pon muntah keluar balik. kadang sampai takde tenaga. klau pergi hospital diorg drip masuk iv ke? perut memang lapar , boleh dikatakan smpai tahap lapar gila sbb perut kosong tapi makan je muntah.

5 Balas

Kalau awak pergi hospital pun akan masuk air je. Lepastu balik. Kalau awak rasa teruk sgt, badan menggigil kelaparan dan awak mmg takde tenaga dinasihatkan pergi lah hospital. Alahan mengandung ni mmg normal mcm tu. Sekurang2nya awak minum air. Tak boleh telan air kosong minum lah air apa2 yg terlintas dekat kepala. Tp jgn minum air gas ye. Sekadar lalu dekat tekak tu boleh lah. Makan buah kalau tak boleh makan nasi. Semoga dipermudahkan urusan sepanjang hamil dan hilang mabuk tu secepat mungkin

kalau da rase x larat sgt pegi je sis..sye ank no 1 n no 2 mcm tu la teruk mabuk nye smpai kne gastrik,pedih ulu hati..teruk sgt2..mmg g spital terus..skang tgh ngndung no 3..mabuk jugk,tp yg ni lain sikit..start masok wktu petang je die loya muntah,bwk la ke 3 4 pagi..hari2 tdo kol 3 4 pagi..wktu siang ade jugk muntah,tp x teruk sgt boleh buat keje umah lg memasak..hehe..penat tang tdo lambt tu la..mmg kaw2 die bg

6mo ago

dah pergi semalam. memang kena tambah air sebotol. diorg ambik darah. harini rasa kuat sikit tapi muntah ii tu still ada. sambil masak pon rasa loya ja.

samalah saya dari 2bulan smpai nk masuk 4buln ni asyik loya and muntah smpai mengigil huhu tk smpai bape minit mkn muntah balik sabar jelah nk tknk kene pksa mkn walau kluar balik sabar jelah kan dugaan mengandung semoga kita sama ii kuat ye 🥰✌🏻

Mmg hosp akan drip air. Saya haritu warded 2malam. 6botol air. Sekarang pun masih alahan yg sama. Cuma bertahan sikit sbb xnak drip. Sakit rasanya. Makan lah buah. Saya amik buah tembikai.

kebiasaannya kena drip air, sebab dehydrated.