apa ni? parut cakar kucing atau kudis?

hi, parut ni ada dkt peha baby saya sejak dia 5 bulan. Sekarang dia da 7 bulan. Parut makin membesar. Saya plan nak jumpa doktor. Ada x siapa2 pernah kena mcm ni?

apa ni? parut cakar kucing atau kudis?
7 Balas

ringworm....if ada kucing kt rmh..mmg bawaan kucing lh tu...sbb sy sebijik mcmtu tumbuh kt muka...pergi farmasi beli cream antifungal...first die mcm kulit mati..lpstu terkopek tepi2 jdi merah terbentuk bulat. Lpsni elakkan bby disentuh haiwan...or lantai....

Kucing cakar x mcm tu... Kudis mungkin ya mungkin x. Takut ringworm... Terus p hsptl check

Dah cek dengan doktor, tu adalah fungal infection. Doktor bg cream n da ok.

fungus.. sbb dia ad bentuk.. kne ltk cream.

Ne kalau kmi pangil kurap bulan

Mcm ringworm...boleh Google

nmpk mcm kurap bulan