Baby sebulan

Hi parents, baby sebulan minum berapa auns ya? Atau bergantung dengan baby? And berapa berat2 anak parents bila da sebulan? Macam saya baby kerap menyusu 1 1/2 jam - 3 auns Berat pulak baru 4.25kg Berat lahir 2.92kg Kadang risau baby kerap sgt mintak da sejam sekali minum. Bagi puting diludahkan.

10 Balas

Baby sy sebulan minum 2oz tp berat baby ringan. So depends juga dgn baby. Lahir agak kecil 2.2kg bila sebulan tu roughly mungkin masih below 3kg. Kalau your baby minum susu badan, keep on bagi. Ikut demand baby.

2y ago

Anak saya lahir 2.48kg lepas kena kuning turun sampai 2kg. Checkup sebulan 3.19kg. Nurse cakap kira rendah. Kena susukan lagi. Saya mix bf + fm. Minggu depan nak check 2 bulan tapi saya tak nampak macam badan dia naik. Risau pulak sebab dia sejenis susah sangat nak kejut setiap 2 jam 😭 Saya cuba kejut dia buat taktahu je, kadang tu bangun saya dah prepare susu, dia minum 0.5 oz je 🥲 rungsing, tak tenang saya. dia kencing berak semua ok, active je bila bangun, cuma bila dah kenyang 2oz tu dia boleh tidur lama sangat 😭

anak saya 4oz setiap sejam. susu fm dengan susu badan. harini baru masuk sebulan 1 hari. ikut demand baby. ada baby yg minum sikit. ada yg minum bnyak.

anak saya 2 oz. setiap 2/3 jam susu breastmilk. berat 4kg. normal sahaja tu kerap menyusu. if kencing berak okay. then okay sahaja.

ikut bby ..bby sya 14hari mnum 2oz kadg bleh jd 3oz jgn lagi bby sy mnum cmpur 😅 susu bdn dgn fm

3oz kalau anak sy.. masa 1 bulan berat dia 4kg.. sbb masa lahir berat dia pun dh 3.3kg

Ank no2 3oz, stiap sejam hgga sejam stgh.. Berat lahir 3.63kg.. Sebulan nk 5kg

Mcm baby sye 3oz...sye bagi 2 jam skli...berat lahir 2kg sebulan 3.79kg

baby sy prem.. mnum 2oz stiap 2 jam .. berat skang 2.45 bru umur 18 hari

2y ago

susu similac t&c sbb naby prem sy pown susu badan kjap de kjap xde support dgn susu fm tuk naikkan berat dia

selagi anak nk susu bagi je😆😆

Ank sy 4 onz