Rutin Ttcians every months

Para ttc sekalian mesti selalu kan bila dekat dgn due period lepastu ada brown spotting, then kita mulalah sedapkan hati ohh ni mesti implantation bleeding 😂 Google ciri2 implantation bleeding bagai berharap tuu bukan period. Saya CD 34 since gugur haritu, belum period lagi. Kalau tak pregnant takpe laa belum rezeki 🙃 Kalau period pun still bersyukur sebab period masih teratur lepas gugur. Hmmm 🙃

4 Balas

sy penah mcmni , ttc 2 tahun . tiap bln buat opk , bersama time opk + , dekat due priod je test upt kot laa lekat sbb simptom breast skit , perut cramp tp tkde rezeki . then smpai stu hri sy psrah ada ada laa , tkde tkpe . sy dah mula taknk bersama sgt . bersama shri je time subur . pastu dah mls sbb dulu tiap mggu akn bersama lg lg waktu subur. tup tup yg bersama skli tu laa yg sngkut . terkejut sgt . so kat sni , mgkin kita tak bole fokus nk anak sgt . enjoy . jgn terlalu memikir . insyaallah ada rezeki . jaga pemakanan . teruskan makan asid folic . masa sy lekat tu sy just mkan blckmores multivitamin je . tkde amik acid folic . sbb dlm tu da ada asid folic . semoga ada rezeki tahun ni untuk awak . aamiin .

Hmm. Betul. Kadang stress juga mengharap. Last2, period. 2 bulan lalu, betul2 rasa mcm kena scam🤣 Dahlah, simptom2 sebelum tu mcm simptom mengandung. Lewat period seminggu. Sampai beli 2 pregnancy test. Cuba test , negative. Masih berpikiran positif, mungkin x betul. nak Cuba test waktu pagi. Belum sempat test kedua. Eh, bsoknya period😬

kdg tu jgn brharap sgt..bila berharap tu yg kita sendiri kecewa

klu lendir wrna kuning, itu dikira spotting @ keputihan ?

11mo ago

Keputihan..spotting dia brownish gitu