baby 3bulan tumbuh gigi?

Paling awal berapa bulan tumbuh gigi sptot nye? 3bulan mcm awl sngt je😂

baby 3bulan tumbuh gigi?
17 Balas

Ank sy 4bulan lebih dh tmbuh gg. Skrg dh 5 bulan. Gigi ke 2 otw. Nurse pn ckp awal tumbuh, biasanya 6 bulan ke ats. Dia full bfeeding, blm ada pglmn kena ggit, hrp² x la😅

3y ago

haha 😆 sabar la ya.. saya selalu kena smpai berdarah2.. tp tetap susukan juga sbb tu saja cara nak bagi baik.. ubat semula jadi.. walau pun meleleh air mata ya 😂😂😂😂😂😂

Ingatkan saya je yg salah anggap..hari tu anak saya pun ad stitik putih mcm tu..smggu jgak prasan ad kt gusi dy..ingatkan nk tmbuh gigi dah..lpas tu putih tu hilang🤣

3y ago

Xrasa pun..dy xkan bgi punya org pgang mulut dy..tutup rapat..kdang2 je nmpak klaw dy bkk mulut..

ank sy pun 3 bulan dh tumbuh gigi. terkejut juga sbb rasa awal sgt. nurse ckp normal,sbb terlebih kalsium 🤭

3y ago

1 je.😁

10bulan. tapi ada je baby yg tmbuh gigi awal. laen baby laen kecepatan pertumbuhan mereka

bukan gigi tu..ank sy dlu mcm tu jgk dk tggu2 ingtkn nk tmbuh gg,lama2 hilang putih tu 😂

3y ago

huhu yekee sis ade rse tk time tu dlm tu keras ke apa? sbb sy rse mcm keras tp mcm gituuu jee hahaha tu ingt gg

bukan gigi tu rasanya.pengalaman 4 org ank klu gigi nak kluar dia mcm panjang gitu 😄..

3y ago

huhuh yeke. sy xde pngalaman lg tu yg tnyee sini . tpii ank sy main² air liur pstu main2 gusi dia mcm gatal pstu bile sy cek rupe ade bnde putih mcm tu kt gusi dia tu ingt gg.

anak kedua saya masa lahir dah ada gigi, yg ketiga ,dua bulan dah ada gigi...

3y ago

ya mgkn calsium tinggi...semua tumbuh sebatang. tapi mmg cepat semua gigi tumbuh.

sama. bby sy bru 3 bulan pun ada putih2 mcm tu. tp rasanya bkn tumbuh gg kot.

3y ago

aah..2m3w umur bby, dah sminggu ada putih2 tu, xhilang or tumbuh jg.

wah awalnye....anak sy 6bulan belum tumbuh lgi gigi....

bukan gigi anak perna mcm tu. ..igt gigi rupanya bukan

3y ago

ha.a tak tahu la plk bdak lain kan? tp anak sya mcm tu masa omur 3 bulan lebih igt gigi tnya dok jgk dok ckp normal tp lama lama hilang sdri