40 week

pagi tdi cek ada basah + keputihan sedikit.. xda darah,, xda tanda sakit.. konfius nk pegi hosp atau x

10 Balas

Rasanya kalau 40weeks memang dah kena serah diri kat hospital. Kalau overdue takut baby boleh lemas atau makan taik sendiri dalam perut. Sebab dah matang kira macam dah baby luar perut tu dah boleh berak kencing yang racun bukan berak kencing yang time janin. Better pi hospital doctor boleh pantau. Sis bukan 38 atau 39 ye. Dah 40 dahh. Kalau 38/39 tu faham lagi nak berfikir fikir pun.

Aritu saya mcm nilah,kuar macam air .ingtkan ketuban,rupanya keputihan,tp gi hospital juga ,doktr cek sume,ambik sampel keputihan,dan check air ketuban ckup tak,pas tu dia buat ctg cek pergerakan baby,pas tu di suru balik hihihi sbb sume ok. Time tu 38weeks

5y ago

Betul. Kadang kita sdri x tahu bezakan keputihan dgn air ketuban tu sdri 😅

Maybe keputihan je kalau basah tu tak penuh seluar dalam..

5y ago

😁 Pujuk2 baby. Kalau takde tanda tp sakit, terus ke hospital.

Dh 40week, better sis pegi hosp check.

better p hosp..refer dgn doktor

Lebih baik pergi hospital sis

Better g hsptl trus..

Jumpe doc

Better p spital...

p spital sis..