keputihan

assalamualaikum nak tanya saya prgnant ank yg ke2 , skrg baru 11minggu , saya ada keputihan tp x teruk .. wktu saya g buang air kecil saya perasan keputihan saya ada tercampur sedikit darah .. anak first xda pula alami mcm ni .. keputihan tu becampur ngan darah sedikit sahaja , xda pula sakit perut ke ape .. normal ke 😥 #ingintahu #pleasehelp

2 Balas

Saya pun sama macam sis baru2 ni , kandungan saya baru 9w. Darah bercampur lendir keputihan tapi tak banyak . Sebab risau punya pasal terus pergi jumpa dr sebab first scan dulu 5minggu baru nampak kantung. Dr cakap normal sebab baru lagi tapi dia ada bagi ubat kuatkan rahim takut darah sikit2 tu berpanjangan pula. Better pergi check , even sikit pun sebab lain orang lain sebabnya kan. Apa2 pun semoga dipermudahkan untuk sis.

9mo ago

wktu 5w saya ada prgi klinik swasta cek kandungan , smua nya ok saya ada jg d beri ubat penguat rahim .. tp saya x minum ubat tu kalau minum mesti muntah balik , skrg saya minum jus mamariam saja , baik2 nnti saya cek ke klinik , makasih 🥰

wassalam. sy sarankan sis prgi jumpa doktor.