SCAN GENDER

Hi , pagi td pegi kk . Lepastu dr tanya nk tahu gender ke saya cakap nak . Then dia kata girl . Then kebetulan petang td saya ada juga book appointment dengan sonobeee . Detail scan . Dapat result girl jugaaa . Betul tak ya girl mcm ni ? Risau salah . Kalau nk repeat balik week keberapa ya ?

SCAN GENDER
17 Balas

Rasa kita sama sis saya pagi scan appointment checkup doctor scan tp tak bagitau gender sbab dia xde mood kot. Tp 18w dah tau girl. Pastu td lepas checkup appointment juga buat detail scan mmg girl juga🤣 cuma 5d x dpt buat sbab baby x bagi kerjasama dia tutup muka guna dua2 tangan

11mo ago

Dia kepit2 juga sis tp doctor goncang bangunkan dia suruh bagi tengo 🤣nmpak juga la line 3 tu biarpun dia tak buka sngat kakinya. Haha. Pastu 21w buat detail scan pun mmg girl haha.

Sy pun pegi scan td..doc ckp baby boy. Dlm hati masih duk mengharap baby girl sbb dah ada boboy kuasa 2..ape pun bersyukur je laa. Yg penting baby sihat dan dipermudahkan urusan bersalin nanti 😊

11mo ago

Tkpe next time boleh try lg 💓

Sama saya scan kk pun keluar camni, scan dekat sonobee pun keluar camni 😂 so inshaAllah confirm la doc kata sbb dah dua kali kan. Dia memang tak sorok, terkangkang habis nak tunjuk girl.

best nye..td g kk nk scan doktor tu x ckp pape pon..die tnjuk jantung baby..bek xyah g scan mcm tu..nk g klinik swasta kita ni jauh dr bndar..hanya berdoa semoga baik2 aja la babu ni 😭

11mo ago

Pegi la buat sis. Best sbb mcm2 ragam baby kita dpt tgk. Sy hritu buat detail scan baby menguap la, tgn kat kepala la. Hahah comel. Detail scan doc akan scan sampai nampak semua. Kalau baby tak bg kerjasama doc akan tekan2 skit perut bg baby gerak. Doc kk mmg jenis takkan layan kita mgkin sbb ramai sgt patient.

bestnya dah dpt tengok gender. haritu buat detail scan 22w2d, tak dpt tengok gender lagi sb baby kepit tp sonographer kata mcm takde penis alah tak yakin betul. kena repeat lagi nnti🥲

11mo ago

seronoknyaaaa😍 haha haah sono suruh repeat lagi nnti 7 bulan

nampak mcm girl sebab kalau boy nampak jelas buah zakar dan bebird dia . saya dapat boy lagi memang boleh nampak jelas . saya scan masa 20 weeks. u leh scan lagi 4 weeks.

ramai yg kata klu scan dgn doktor sonobee insyallah boleh percaya.. sya pun scan dkt sonobee.. doktor kata girl klu betul la alhamdulillah mmg harap girl la

sya ari tu scn dia main pusing2 plk kt dlm..jenuh dr cek,dr ckap nnti kita cuba scan lgi dia mlu tu nk tunjuk 😄..ari tu scan nk msuk 5 bln..

Macam girl tu dear. Kalau boy mesti nampak pistol jelas hahaha. Ni you scan week berapa? Biasanya 20weeks ke atas dah jelas dah gender

11mo ago

22 week dearrr . Puas dia godek2 mmg pistol . Org sono tu ckp jelas nampak labial nya tp i maybe repeat lg on 27 week sbb teringin nk beli baju corak flower

Saya rasa betul sebab akan ada 3 line tu. Tu sonographer yang cakap dengan saya haritu