semalam perut mengeras dr cek laluan masih belum ada bukaan

pagi ni keluar darah sikit..adakah tanda nak bersalin?38w2d

semalam perut mengeras dr cek laluan masih belum ada bukaan
19 Balas

selalu klu lepas doc cek laluan, dia akan bgitau yg akan ade pndarahn sikit bila dh balik.. ni mgkin faktor pndarahan tu laa..nothing serious, tggu antara 2 tanda lagi boleh terus ke hspital, yaitu contraction yg kerap or pecah ketuban.. moga dipermudahkan ye sis.. 😘

3y ago

amin

tanda tanda tu...just ready je...if ada sakit2...saya keluar setompok darah da kena tahan wad 2 3 hari...lps tu dah tanda bukaan nk brsalin dah 34 weeks alhmdulillah anak normal sihat...take care ya Puan...relax ya...moga selamat semuanya

3y ago

sakit kemaluan mybe tulang sekitar kelangkang merenggang utk laluan ...kadang tanda2 juga ..brgantung simptom ibu2 sakit mcm mana...apa2 pun ready je lh ya kalu sakit sgt

saya ank first dlu kluar darah sikit. pastu contraksion tapi x kuat lah so sya Duk rumah dlu. lepas maghrib tu baru terasa sakit kontraksion lepas isya baru pi hospital. doc check baru buka 3cm.

doc cek laluan sy 2x.. and dua2 kali kuar drh cmni n kata nya nrmal tp sis kne monitor jgk lah pgrakan bby.. tp kalo rsa xsdp ht xpe pegi je hosp

ye nk bersalin tu tp masih pajang waktu utk bukaan jalan mkn masa 1hri 1malam sy pun semlm keluar tanda alhamdullilah dh bersalin awal semiggu

3y ago

sy dah selamat bersalin sis...sakit semalaman esok paginya beranak

sy dah selamat bersalin baby girl pagi td..tq yg sudi jawab soalan sy😊semoga mummy2 semua selamat melahirkan nt ya

3y ago

semalaman sis...esoknya x mengeras..tp keluar darah tu..

Its called bloody show. I keluar tanda at 38w for few days. 3 days after , contraction and deliver. All the best!

tanda dah tu sis...cepat gi hospital..semoga dipermudahkan segala urusan sis

i darah mcm ni lah trus pergi hospital, and check dah 3cm.

better g check dlu hsptl , delivered or tak , lain cite