Mengandung tapi berat badan semakin turun

Pada awal 5 minggu kehamilan berat badan saya 78.6 kg, tetapi sekarang di minggu kehamilan ke 11 ini berat saya turun menjadi 75.6 kg, saya masih makan seperti biasa. Tapi berat menurun. Apa harus saya buat?

4 Balas

Takyah buat apa2. Biasa tu. Memang awal trimester macam tu. Saya turun sampai 5 kilo pastu nak masuk 6 bulan dah mula naik beratnyer. Setiap kali checkup naik sekilo sampai kena bising ngan nurse😂

3y ago

asyik kene pantau je kan lepas tu. 😅

Sy dari 45 ke 39 turun mula2 prgenat, lps tu da trimester 2 dari 39 ke 60 skrg..

sy 48 trun 45.sbb morng sickness msa tu.skrg 34 week dh naik 58 dh😊

Itu biasa sebab kita mual2 or morning sickness.