air masak..

org2 tua mmg xpuas hati kan..byk sgt soalan knpe xboleh bg bayi baru lahir air masak.. dulu2 elok je.. tetap klau boleh nk bg jgk kt baby.. risau sgt baby xkenyang.. haus.. haduiii..

2 Balas

Org2 tua mmg cm tu. Ayah saya pun cm tu dulu bila anak saya nangis nk susu. Dia ckp anak saya lapar, dia suruh blender beras n masak cm bubur. Saya ckp bayi bwh 6 bulan xbole makan minum, dia cm pelik. Eh dulu korang boleh je.. hahaha tp lama2 dia dh biasa dan faham. Malah siap bgtau kt adik2 dia mana yg dpt cucu baru, siap bgtau jgn bg bayi makan sebelum umur 6 bulan. Hehehe.

4y ago

Tula.. Pelan2 nak bg mil ni fhm.. Sbb dduk dgn mertua kan.. Klau fmly sndiri sng sikit nk bg fhm..

ade bby sblm 6 bulan x boleh minum air masak.. pape pn mintk nasihat dkter..

4y ago

Tula.. Sy mmg xbg lg.. Baby bru 8 hari.. Mil ni asyik ckp pasal air msk.. Tak ckup susu bdn katanye. Biasalah kan baby akn kerap mnyusu. Bkn skali mnyusu dah kenyang sehari n tak mintak lg..