bayi umo brp ka bole minum air masak...

bayi saya dh berumur 5 bulan....baby hanya minum susu badan shj...dan susu formula kdg2...air masak xminum langsg....ada org ckp...bayi akan lagi haus klu xmnum...sy rasa serba salah...perlu saya bg bby sy mnum air masak....

1 Balas

baby bwah 6bulan hanya susu ibu sahaja ye.. nak bagi air masak kena tggu atas umur 6bulan,pastu tanya balik dgn org yg cakap beby akan haus klu x minum air masak tu ' klu xminum air msak,beby akan haus, perlu jugak ke beby makan nasi tomato lauk ayam goreng spicy supaya beby x lapar ye? ' huhu.. mommy jgn risau ye, susu badan awak dh trlalu cukup utk kenyangkan beby dari haus dan lapar.. itu baby awak,bukan beby depa.. abaikan jek.. sikit lagi dh nak msuk 6bulan tu bolehlah bgi air msak pastu.. :)

4y ago

tq..yela...tggal sebulan ag....cukup 6 bulan