Mommies dalam pantang sehari mandi berapa kali ya?

Orang tua2 kg saya cakap sehari sekali ja. Tapi skrg ni kan musim panas di kedah ni. So nak tanya pengalaman mommies kot ada yang mandi sehari 2-3 kali. Tq

10 Balas

saya mandi 2kali sehari .. tk selesa juga sis berpantang dengn badan belengas lain lgi klau susu badan menitik2 sgt2 la tk selesa .. tpi tkde salahnye pun nk mandi bpe kali dlm sehari penting guna air suam jela jngn air sejuk tkut nnti masuk angin pulaa

2 kali je sis. Mandi pagi & petang sebelum pukul 6. Mandi hot shower. Kalau sekali je x hygiene la sis. Dlm pantang peluh banyak keluar..Nnti baby nk menyusu, x hygiene pula..

Mandi je mcm biasa sis.. Pagi & petang. Bila badan mommies fresh & bersih lagi selesa baby nak menyusu nnti.

Sy org kedah gak...mak bg mandi shari 2x. Pagi dgn ptg(sebelum maghrib).

4y ago

Hari ni saya dah start mandi 2x haha baru selesa sikit. Pagi mandi air herba, petang air biasa.

Pg 1x ptg1x.. Mandi guna herba mandian..

Sy mnd cm biase.. 2 kali sehari

2kali sehari.. Pagi dan ptg

Saya pun 2kali sehari jeee

Dua kali sehari

2 kali j