Baby mandi berapa kali sehari?

Baby mandi berapa kali sehari dari umur berapa

13 Balas

Kalau bg sya baby baru lhir ni..jgn terlalu kerap mandi...ckup sehari sakali..bila malam lap kn dengan air je..takut nti cepat masuk angin...nak umur mencecah 2bulan keatas baru mandi kan sehari 2 kali

Dari anak saya bru lahir sampai lah sekarang 3bulan mandi 2x sehari, tapi kalau sejuk lap2 badan je sebab taknak baby rimas dengan cuaca Malaysia sekarang yang bahang sikit ni

Sebelah pagi sy bg mandi dgn air suam & sebelah ptg saya cuma lap seluruh badan dgn kain basah shj... But still guna air suam

2 kali sehari.. Pagi mandikan seeloknya masa DHUHA.. Then utk ptg pula seeloknya sblm MAGHRIB xsilap sy.. ☺

Sy mandikan baby newborn sy sebulan sekali sj. Then belah petang cuma lap badan n tukar baju. Lps sebulan br dua kali.

2X start balik dr hospital..di hospital, nurse mandikn 1X sehari..

2 kali sehari. Sekarang 3 bulan masih mandi air suam

2kali sehari.. Pagi & petang

2 kali dgn air suam

2 kali pagi dan ptang