Masih tertanya tanya....

Ok...crtanya mcm ni...Sbnrnya lm dh perkara ni...agak2 berlaku dlm tahun 2011 lh...Sy mengandung kali ke2...Ms tahun 2010 sy mengandung kali pertama tp gugur usia kandungan nak masuk 3bln...Yg pertama tu sbb kandungan anggur.Lps tu mengandung kali ke2 ms thn 2011 tu...Ms tu pun perut sakit dan ada bleeding...Pergi emergency...pegawai perubatan kat situ ada bg satu ubt bentuk bulat wrna oren mcm tu...tp hati sy ni kata jgn mkn sbb sy x tau tu ubt utk apa...Sampai skrg sy tertanya tanya tu ubt apa dia bg kat sy...Adakh ubt tu akn hentikan pendarahan dan redakan sakit perut sy.Tp skrg sy tau ubt jenis mcm mn yg blh hentikan pendarahan semasa mengandung...Ternyata x sama dgn ubt yg pegawai perubatan tu bg dulu...Bkn doktor yg bg..Sbb pegawai perubatan tu mcm sebarang je bg ubt kat patient...ish...mcm nak x nak je krj.

2 Balas

Awak patut tanya pegawai Perubatan tu ubat die bg pd awak. Mesti die ada terangkan tu ubat apa. X kn saja2 die bg ubat tu kt awak. Mgkn tu ubat hentikan pendarahan awak. X semua ubat nie sama ye, mgkn berbeza rupa, tp fungsi yg sama. Company yg bekalkan ubat tu pun bukan 1 je, byk company yg bekalkan ubat fungsi sama, cuma brand dan bentuk lain. What to do. It past. Happened 2011. Now 2022 already. Next time, apa2 ubat DOCTOR/ PEGAWAI PERUBATAN/NURSE bg, wajib tanya apa fungsi die. Tanya 2, 3 kali lebih afdal.

Awak bole tnya dr ubat apa yg dr bgi , maybe tu adalah ubat kuatkan rahim sbb awak prnh ada sejarah keguguran

2y ago

yg handle ms tu bkn dr pun...ms tu doktor belum sampai lg...Sbb ubt tu prnh sy mkn ms belum prgnt..Ms tu sy sakit perut jd diaorg akn bg ubt tu utk kurangkn sakit perut