Resepi Buah Naga & Epal

Nutrisi yang terkandung dalam buah naga seperti vitamin, serat, air dan kalsium sangat diperlukan bagi pertumbuhan dan perkembangan si kecil. Tekstur buah naga juga sangat lembut malah bijinya kecil dan tidak mungkin anak tercekik apa lagi tersedak. Namun begitu, buah naga untuk bayi akan membuatkan najis mereka sedikit berwarna, tapi ibu tak usah terlalu khuatir kerana ia normal dan akan beransur hilang. Jom ibu kita cuba resepi buah naga dan epal ini , mana tahu si kecil suka Bahan-bahan: Buah naga, epal dan susu Cara membuat : Kupas buah naga dan epal. Kemudian ambil isinya dan kisar halus. Tambahkan air atau susu ibu supaya mudah dikisar. Sesuaikan kelembutan puri ini dengan usia bayi.

Resepi Buah Naga & Epal
21 Balas

macam sedap.. nak cuba jugak la. alang2 ada stok buah naga dalam peti 😊👍

Buah naga ni, utk ibu mgndung bagus x ?

5y ago

Haha itulaa spe suruh degil stop makan 😂😂 sy buat masa skrg hb okey lagi sis..Mmg setiap kalo mgmdung hb okey, yg x okey ade gdm 😅

🤗👍🏻👍🏻👍🏻

Waaaa.. Nice TAP thankyouu

Looks good! Can try...

👍👍👍👍

🤤🤤🤤😋

sedap ni 😍

Nampak sedap

😻😻😻