kira gerakan baby

Nurse suruh kira gerakan baby dari 9 pg hingga 9 malam. Tapi kan, baby saya selalu gerak pada pukul 12-1 tengah pagi dan awal subuh.. Macam mana nk kira tu ya?

2 Balas

Tak kan takde gerakan lngsg de awal pg..pelik..saya ni bby yg kjutkan wkt nk subuh..dok tendang2 perut...bby sy aktif awal pg smp ptg..mlm kurang skit sbb saya tdo awal..dgn dia2 pon tdo..😁

5y ago

Takpe...janji ada gerakan kira ok la tu..tp kena pantau lah yer...

Mesti gerak dik pg...sbb pgkita aktif.x tidur bole la..alert bab kira gerakan.