38week

Nurse KKIA saran kan Induce jee. sbb kite dah cuti tanpa gaji. adee sesape boleh bg pendapat tak?

2 Balas

Pengalaman kena induce anak kedua sebab overdue..masyaAllah mmg sakit betul..1 kali masuk ubat xde progress jalan buka 1 cm masuk kali kedua baru datang contraction makin lama makin kuat..bila doc cek da 6 cm trus masuk labor room dalam 2 jam lebih lps tu baru jalan buka 10cm trus teran..tapi betul memang dia pnya sakit tu haih xbole nk bawa bincang.,

5y ago

yekeee. allahhu. takpee lahh. kalau kata doc pun saran kan gitu jugak. kite serahkan saje lahh.

Induce tu sakit sis..sakit dia lagi sakit dari contraction biasa..sape yg pernah kna induce taula sakit dia tu camana..

5y ago

ouhh yekee. huhhh. kemungkinan kalau baby besar kne induce atau czer. tpi tkthu lahh mcm mne.