Gaji pengasuh

Ibu Ibu sye nk tnye la klw kite hantar ank ke pengasuh tpi dlm Mase same pengasuh Ade cuti n kite Pon x hantar ank ke pengasuh sbb tertentu,adakan care pembayaran pengasuh perlu ditolakkan atau baya mcm biase mengikit harge yg ditetapkan?

5 Balas

Biasanya bayar full. Sbb bayaran pengasuh tu bukan harian. Kecuali dah deal awal bayaran per day. Kalau hntar kat taska/nursery pun sama. Public holiday pun still kena bayar full.

Bayar full.. Actually sy pon x tahu.. Tp sy tgok kwn2 sy.. Mmg cmtu la smua.. Cuti skolah ank2 jaga sendiri tp bayar tetap full walhal x pergi langsung rumah pengasuh diorg ckp

biasanya kena bayar full even kalau pengasuh yg tiba2 tak available

1mo ago

Tapi kalau parents pun cuti tk dpt gaji kita tetap kena byr full ke?

bayar jela mcm biasa.

Bayar mcm biasa