Nk tnya psl NT Scan, kalau 14w blh buat lg x, share pengalaman, sy br tau psl scan ni.

8 Balas

saya pernah nak try buat NT SCAN, tapi kebetulan klinik yg sy pergi takde buat scan jenis tu, pulak tu malas nk mari2 dah pasal lewat petang sesak org nak gi bazaar apa semua, then buat jela scan biasa sebab dah 3 hari mmg ada sakit kat ari2 dan pinggang. cek air kencing rupanya kotor. btw doc ada bgtahu utk buat NT Scan ni bukan suka2, tapi kebiasaan org luar dan cina suka buat sebab kalau diorng dapat tahu anak tu tak normal, diorng akan terus gugurkan, kita melayu tak buat la macam tu kan... sebabnya kalau kturunan yg mmg takde mslh any syndrome down atau apa2 inshaAllah bayi baik2 saja.