Baby newborn tido lama

Normalkah baby newborn tido lame x nak bngu..tnda2 nk menyusu pun xde

3 Balas

Kena bangunkan utk breastfeeding or minum susu wlpn tgh lena tidur. takut hypo kurang gula. pernah jadi sy biar je tidur lama, lepas 4 jam baby tak active mcm biasa bila tukar pampers, bawa pg hospital dorg check sgt low sugar. inexperience lagi, anak pertama. skrg sy setiap 2jam,plg lama 3jam kena bangunkan utk menyusu.

6d ago

Biasanya...kalo terjadi hypo tu... apa sis buat...pastu masa mengandung sis ada gdm ke...

kalau baby jaundis,tido memang nyenyak. bangunkan baby setiap sejam utk susukan baby. kalau dah tak ada kuning,boleh bangunkan baby setiap 2jam utk menyusu

baby sy pn newborn..tp sy kejutkan 1 jam skali utk menyusu wlau bb payah nk bangun

7mo ago

Awk kjut mcm mne ye?? Bby sy lgsg xnk bgn kdg2 tidur smpai 5jam.