Macam mana ye nak tukar routine tido newborn? Siang dia tido lama, malam berjaga sepanjang malam

1 Balas

ptg kne kejut dia pkul 5 atau 430. lps tu boleh buat kan tummy time. masa ptg supaya dia penat and tido lama belah malam. and mlm tido tutup lampu. biar gelap and bukak lampu kecik je utk tukar pampers atau susu. biar je die dkt tmpt die tido tu time mlm. jgn angkat. mcm sye selalu dulu biar je die kt situ kalau die jaga. nnti die pandai tido sendiri.