Sakit

Normal x klau sakit tulang punggung yg tengah2.. start sakit dpda 10 weeks skrg dh 15w mkin skit plak. knpa ya?

11 Balas

Normal tu awak..kdg2 bila dduk atas kerusi lgi laa trasa sakitnya bila nk bngun even hakikatnya badan xnaik mne pun tpi bila janin membesar..tulang belakang kita ke bawah akn mmbengkok..kdg bila nk bngun Dr kerusi dh jdi mcm Org berusia Smpai kne take time untuk bngun sbb nk trik nafas dlu n kepit kaki..but tu smua best moment mse preggy😊

bby da makin mbesar.. posture badan pn berubah.. nnti punggung akn melentik sikit.. so tulang belakang pn berubah line.. utk balance kn perut dan belakang.. means titik gravity kita.. sbb tu mkin kandungan mbesar, makin sakit pinggang, sbb tulang belakang da berubah, utk sesuai kn posture dgn keadaan kita..

5y ago

Yke, bila dduk lama nak bangun tu sakit yg amat.. Btw tq for the answer☺

Mungkin sis kekurangan air kosong . sebab sy pn selalu jugaklah sakit bahagian punggung tu . lapik bantal bawah punggung . lepas tu tanya misi , misi jawab normal sebabnya kekurangan air kosong 😂

Sy pon sakit situ jugak... Tp ta sllu. Misi suruh lapik bntai.. Jgn dok tempat yg keras2. Cm kita dok atas simen tu. Lapik ap2 kat punggung..

Sy 13w tgh alami.. Tapi sy xpasti sakit bwlakang sebab baby ke sebab mmg sblm ni sy selalu juga sakit belakang sebab keje berat huhu

Sama lah saya..17 weeks..sakit punggung kalau duduk kat simen..kena lapik bantal baru ok

5y ago

Sma la kitaa😃

N0rmal k0t . Cbb sy pun 30w stay sakit kt tulang punggung nie .

Normal.. Saya pon sakit kt situ jugak..

Normal . sy pn tgh lalui skrg 12 week

Normal