8week

Normal x kandungan 8week sy ada bleeding n tompok coklat.. so far br nampak sekali je trun tadi dekat pantyliner.. darah x banyak.. risau sungguh la.. ni kali ptama

15 Balas

pergi check sis sebab saya 7w pun semalam bleeding dh risau dh bila scan masih ada lagi tapi doc suruh banyakkan rehat hati hati and bagi ubat kuat rahim esok jumpa doc lagi utk scan lagi tgk keadaan nya mcm mana moga baby sihat sepanjang pregnancy dan selepas bersalin

5y ago

Ya sy pn mcm awak..janin still ada n leh nmpk jntung dia bdegup

Gi klinik sis,,, dulu sy mula flek coklat,, petang trs keluar darah esoknya janin jatuh,, xde rezeki saya,,, mudah2an hanya sy yg mengalaminya,,, take care

5y ago

Dh p.. doktor bg mc suh rest..alhamdulillah janin msih kuat

Boleh refer Dr utk kepastian. Sy dulu pertama kali spotting coklat masa Week 10. Refer Dr utk scan, heartbeat baby dah stop.

Saya yg first pun bleeding jgk tapi darah xbyk. P scan alhamdulillah ada lagi. Sekarang anak pun dah 1tahun 9bln

Sy pun nurse dah pesan awal2, kalau ada turun darah, dia suruh pegi hospital terus..

Kalo spotting slalu normal.. Itu slalunye berlaku pmindahan telur ke dlm rahim xsilap..

Pergi hospital emergcy cakap bleeding nanti doktor akan check scan perut n check vagina

Klu bleh baik sis p jumpa Dr mlm ni jgk.. Tkut tanda² nak gugur tu.

Semoga baby sihat kuat dan selamat.. Mudah2an xda apa.. 😊

Sis dah pergi jumpa doctor ke?

5y ago

Blm lg.. br sebentar td tgk panty ada tompok2 drh