Period Selepas Bersalin

Hi, is it normal untuk ada darah period selepas 2 bulan 5 hari bersalin? Kiranya dah lebih 60 hari lah kan, last darah nifas masa hari ke 30. Sbb buat research selalunya period akan lambat muncul dalam 4 bulan lepas tu lebih2 lagi ibu breastfeed ni. Huhu first time mom ni.

1 Balas

Normal, sy drh nifas dh habis, xlama tu mesti period sbb darah period dgn darah nifas beza kan dr segi bau warna dia.. Kiranya sy dulu pantang 44hari belum habis tp sy dh period

3y ago

Hi, terima kasih sudi membalas. Masa tu keluar darah sikit je, so tak pasti tu period ke tak sbb dah lebih 60 hari lepastu sikit je, mcm percikan last day period tu. Skrg ni baby dah 5 bulan & masih tak period lagi 😂, mgkin sbb breastfeed tapi saya tak ambil apa2 perancang & tak mungkin preggy sbb tak buat aktiviti haha 😆