Period selepas bersalin

Hi, sy 1st time mom. Nak tanya period mmg tak teratur ke lepas bersalin? Selalu lepas berapa bulan baru datang period? Sy bersalin Ogos2023, darah nifas saya lambat habis dekat sebulan. Nov2023 dah start period semula, Dec2023 pun sama. Tapi Jan2024 tak datang pulak period. Normal ke? Sy breastfeed & bg formula jugak kt baby

2 Balas

Saya bersalin anak kedua saya sept 2023. Lepas habis je darah nifas dah dtg period sebulan sekali sampai skrg. Dua dua anak saya mcm tu. Saya full breastfeed anak anak saya. Doc cakap kalau bf anak tak dtg period tapi saya antara yang tak termasuk golongan tu. Tapi saya ok je sbb sblm pregnant mmg period tak teratur and ttc jugak utk dapatkan anak sulung.

ada mkn/cucuk perancang?

3mo ago

Cucuk depo bulan sept. Pastu bulan dec tak pegi cucuk