Bayi 6 bulan kurang kencing

Anak saya 6 bulan lagi 5 hari masuk 7 bulan dah.. tapi 2 3 harini dia kurang kencing tak macam selalu. Contoh mandi petang 6pm tukar pampers lepastu tidur dlm pukul 8pm, pampers kering sampai subuh. Tapi anak saya minum susu dan makan mcm biasa. Active dan ceria pun mcm biasa. Cuma tiba2 2 3 harini kurang kencing. Sape pernah ada pengalaman mcmni? Perlu jumpa doctor atau tak ye?

4 Balas

Pernah mcmtu.Start masa anak saya nak masuk 7bulan haritu. Tp saya biar je, sbb kdg2 je mcmtu. Saya bagi dia air masak, cepat pampers dia penuh. Anak sya fully bf

baby saya pun sama sebelum ni. jadi dalam beberapa kali jugak. dalam 1-2 hari baru dia kencing macam biasa. saya pun tak tahu kenapa macam tu..

Betul memang jadi macam tu,baby saya 8bulan

bg air masak x