kick counter

normal kick counter berapa ye?ank first xtau sgt kick counter normal ke x?sbb bby activ sgt😅

2 Balas

Dlm tempoh 12 jam dari start masa kena kira gerakan baby contoh kena start kira dari pukul 9am, kena ada 10 gerakan baby. Catat pukul berapa habis 10 gerakan tu. Esok tu buat yg sama. Tgk setiap hari tempoh dia utk cukupkan 10 gerakan tu sama @ lebih kurang tak? Kalau biasa pukul 3pm dah cukup 10 gerakan tapi tiba2 hari tu pukul 9pm baru habis 10 gerakan, lebih baik puan terus jumpa doc. Baby memang ada masa dia akan gerak aktif tapi yg kita kena kira tu 10 gerakan je. Kalau rasa baby mcm terlalu aktif sampai puan tak boleh tido ke rasa tak selesa ke apa, elok terus jumpa doc jugak

Dah 28w ke mommy?