Normal Ke

Normal ke xde alahan. Kndgn bru 6w6dy.. Sblm nie asyk lpr je.. Bru mkn lpr balik... Start 5w slre mkn jelah kurg cikit.. Xde rse lpr sgt mcm sblm nie..nk ckp mgidam tu... Xdelah mgidam sgt kalau xdpt mkn ap yg nk tu still lg ok😅...bt kerja umh mcm org xmgndg pulak.. Tp xdelah agkt bnde brt2.. . Ad ke yg mcm sy #ankptma #xdepglmanlg

21 Balas

Normal jee.. Sayaa tk ade alahan smpai skarang dah 24week dah... Selera makan tu je tk ade waktu trimester pertama... Masuk trimester kedua nak makan jeee.. Sbb anak pon makan samaa

alhamdulillah takde alahan. sy lapar sentiasa smpai masuk angin dan muntah. nak makan takde selera. kalau makan pun setengah jam lepas tu dah lapar balik loya balik huhu

Normal.. Saya pun macam tu, xde alahan just selera makan je berkurang sgt2. Sampai lost 3kg seminggu 😅 skrg alhamdulillah dah trimester ke2 selera dah kembali mcm biasa.

4y ago

Hehe it's okay.. Nanti baby dah makin besar, Ibu pun makin tambah selera, InsyaAllah

Normal je sis. Sepupu saya pulak start alahan time trimester 2 & 3. Saya pun takde alahan apa apa dari awal. Harap sampai bersalin takde la 😅

Normal sis..Sama cm sy. Xde alahan pun cube loya angin je..selera makan pun kurang lebih2 kalau nasi putih. Alhamdulillah semua oke

Saya pon mcm ni mse mula2 pregnant. Mmg x rasa ape. Tp kuat mkn lah. Buat kje pon ok je. Alhamdulillah baby kuar sihat.

Normal sis...saya pun sama langsung tda alahan 2nd baby ni 14weeks suda. 1st bby dulu pun sama juga...

sama la macam sya.. hari ne masuk 5w1d.. xda alahan apa pun.. cuma cepat lapar ja.. ok ka mcm tu..

Sama la saya, harini dah masuk 6w tetapi takde alahan atau apa2 morning sickness..normal ke

normal je..sy alahan xde, mengidam pun xde..sampai la bersalin😆