Keputihan

Normal ke waktu hamil ni ada keputihan yg mcm bewarna kuning dan berbau?tak selesa sebab banyak..risau pun ada.. Sy bru 5week++

117 Balas

sy pn mngalami ny skrng sis..mnggu dpn akn g jmp doktor tuk amik sample..hope xda apa yg serius..memang x selesa bl gatal 😣😣

G klinik sis.. doc akn prescribed ubat yg sesuai utk ibu mengndung.. sy dlu dpt ubat yg insert dlm vagina.. alhamdulillah okay lepas tu..

Ms preggy keputihan ada tp xgatal. Misi ada tanya keputihan ada x. Gatal atau x. Kalau xgatal xpe. Kalau gatal mmg kne jmpe doc.

Sy pown ada mslh keputihan utk second bby. Yg first dlu ok je.. Buat msa skrg sy mkn antibiotic yg doktor bg n cuci dgn air suam.

5y ago

Second bby ni yg ada keputihan

Cuba basuh dgn air rebusan sireh.. Basuh time suam2 tu.. Tp kene juga dptkan ubat drp doc.. Jgn guna apa2 produk basuh miss v..

5y ago

Sy mmg amalkan setiap pagi(mesti) dan mlm(kadang2) sblm tidur.. Kene je air suam hangat tu.. Mmg legaaa...

Mase sy dulu pon mcm tu. Dr bg ubat masuk dalam miss v. Ubat mcm panadol tp ia akan cair nanti. N kuar mcm kapur.

5y ago

Owhh yeke.. Sy pun beberapa hari lepas dr suruh masuk kn ubat.. And esok keluar mcm kapur tu.. Pelik jgk.. Tgk ubat tu keluar balik..

kalau pergi kk ckp dkt nurse..nnti dia bg ubat n then kita masukkan dlm V tu... sy aritu awl pregnant.mcm tu gak 😊

Kena bgtau nurse sis. Nanti mereka akan ambil sampel utk tgok kuman. Tkut nt ada GBS. Biasanya doc akan bg ubat insert

Saya pun mengalami masalah yg sama. Saya kadang² cuci pakai sabun sireh tu & pakai panty liner utk lebih selsesa.

haritu saya ada keputihan doc bagi ubat ni jugak. lepas pakai terus hilang gatal2 dan keputihan pun dah berkurang.