berat badan naik

normal ke untuk bakal mommy ni naik berat badan dari 61 ke 66 kg dalam masa sebulan. kalau tak normal apa yang perlu dilakukan? perlu ke untuk berdiet? help

8 Balas

rasanya byk sgt tu..ikut bmi sis, hr tu sy tny doc kk,brape kg je boleh naik setiap bulan..dorang ade guideline,kalau bmi sis normal,boleh naik 300-500g je setiap minggu. mksdnya 1.5kg max setiap bulan..utk underweight n over lain kira nya,sy x ingat..