Berat badan naik 4 kg sebulan

Assalamualaikum mommies. Nak tanya, normal ke naik berat 4kg dalam sebulan. Kalau tak normal, apa tips tak nak bagi naik berat ye? Saya makan pun tak banyak, tak tahu macam mana boleh naik.#firstmom

2 Balas

waalaikumsalam.. 4kg 1 bln bnyk sgt tu.. tkut sangkut gdm.. cuba rujuk blkng buku pink awk.. brdasarkan bmi awk, brp awk prlu naik utk per week. kawal mkn suku suku separuh. eat healthy food. jgn mkn lewat mlm. kalau lapar sgt lewat mlm, just snacking buah is ok.

10mo ago

welcome 🤗

wsalam.. sy pun naik sebulan nk dkt 5kg haha.. kne repeat mgtt .. so far bp hb urine sume normal .. hope mgtt kali kedua ni normal .stress jgk nk control .

10mo ago

emm saba jlh awakk🥹