berat badan naik

normal ke untuk bakal mommy ni naik berat badan dari 61 ke 66 kg dalam masa sebulan. kalau tak normal apa yang perlu dilakukan? perlu ke untuk berdiet? help

8 Balas

terlebih nii. nnti doktor suruh minum air gula awl kalau x penah minum lagi. control makan je. xperlu diet. mkn healthy food. lebih kn sayur. follow pyramid makanan tu. lps tu mkn sikit2 tpi kerap.

2y ago

btl saya pun terus d suruh minum air gula sbb berat tiba2 naik masa 20w🤣 kontrol mkn jak jgn mkn bnyk2 dlm masa kerap..bnyk minum air..heheheh