answer plz

normal ke tulang rusuk kiri kanan sakit mcm rasa tercucuk je..nak baring @ dduk jadi x slesa..sya bru 29w., bby first..dah tu skit blakang

26 Balas

Same la sis.. Skrg ni pon sy tgh mrase smua tu... Sy 35mggu skrg ni... Mgkin bby semakin mmbesar... Tp mmg xtahan sgt... Nk bgn pon sakit blkg.. Dduk plk rse tercucuk je.. Kne baring je skrg ni... Tp tu lah, baring je x elok jgk... Gagah kan je la... 😣

ad rse . dri ank pertMa ni mgndg ank ke 3 pon still ad . mse ank prtama paling sakit mlm2 buta . smpai suami bwk hos tpi doc kata xd ap . sbb janin dh besar lps tu sbb mungkin ad pedih ulu ati . dy biase sakit mlm sbb mlm2 tu biase ny angin dlm bdn bnyk . uhuhu

5y ago

ye awk . sakit tu smpai xbole tido d buat ny . tido gaya ap pon ttp sakit . sy msih ingt lg . ank ke 2 dn ke 3 ni je da xsesakit mse ank pertama . kira msih bole la tido . klau time tgh duduk lame tu pon bole trase sakit tu tibe2 .

mmg dr pembacaan gejala normal bila mengandung dan perut semankin besar... huhu tp mmg azab nak menahan sakitnyaaa huhu buh minyak yoko yoko je ni

normal sis. sy pun lalui bnde sama sampai laa skrg 38 week. ada yg kata sampai bersalin nnt. sakit kann. sy kne belah kanan 😢

Sy rasa normal..sy pun selalu macam tu..kalau baby lasak lagi terasa...mungkin sebab baby makin membesar then ruang makin sempit

same lah sakit belakang tu mmg sbb byk dduk. kdg terpakse pergi surau baring 10 minit nk hilangkan sakit time kje.

Sy pernah kene masa trim ke 2.ya Allah ase senak n ngilu naik semput.nyucuk lain mcm.alhamdulillah trim ke 3 xde..

Yup..same mcm sy..sy 36weeks..bila mkn byk je rase sakit..kene mkn sikit2 tp kerap utk elakkn sakit..

5y ago

saya jadi time malam pling skit..time siang nie bleh tahan lagi

Ha'ah sy pun Rasa mcm Tu jga... Rasanya normal kot sbap sy ad mngadu jga dkat nurse ..

Baby dh besar tuu kadang2 dia himpit abdomen mommy.. tu yg sakit..